Zuid-Nederland: Een camping paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers

Nederland wordt vaak gezien als een land van grachten en tulpen, maar er is zoveel meer in dit kleine Europese land. In het zuiden van Nederland bevinden zich enkele van de beste campings van het land, waardoor het de perfecte bestemming is voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers.

In dit lijstje vind je ongetwijfeld de perfecte camping aan zuid hollandse kust:

1. Camping De Kuilart:

Deze camping ligt op het eiland Terschelling en is perfect voor wie er even tussenuit wil. Er zijn geen auto's toegestaan op het eiland, zodat gasten echt kunnen ontspannen en genieten van de rustige sfeer. Er zijn tal van wandel- en fietspaden om te verkennen, evenals een strand om te zwemmen en te zonnebaden.

2. Camping Het Zand:

Deze camping ligt in de Zeeuwse duinen en is perfect voor wie graag tijd doorbrengt in de natuur. Er zijn tal van wandel- en fietspaden om te verkennen, evenals een strand om te zwemmen en te zonnebaden.

3. Camping Vliegenbos:

Deze camping ligt in het Vliegenbos en is perfect voor wie graag tijd doorbrengt in de natuur. Er zijn tal van wandel- en fietspaden om te verkennen, evenals een meer om te zwemmen en te kanoën.

4. Camping De Bult:

Deze camping ligt op de Veluwe, het grootste bos van Nederland. Er zijn tal van wandel- en fietspaden om te verkennen, evenals een meer om in te zwemmen en kanoën.

5. Camping De Boshoek:

Deze camping ligt in de Gelderse Poort, een natuurgebied. Er zijn veel wandel- en fietspaden om te verkennen, evenals een rivier om te zwemmen en te kanoën.

6. Camping Duinrell: Waterrecreatiecamping Duinrell (favoriet van de redactie)

Als een van de weinige campings in Zuid-Holland is Camping Duinrell schitterend gelegen in de Wassenaarse duinen. Vanaf het park kan je zo het pittoreske dorpje Wassenaar in. Geniet van een heerlijk ijsje in de ijssalon voordat je de charmante wijken gaat verkennen. Naast de schilderachtige omgeving is de camping de perfecte plek om dagtochtjes naar Scheveningen, Den Haag of Amsterdam te beginnen. Het dichtstbijzijnde strand is de Wassenaarse Slag, die in een paar minuten met de auto te bereiken is. 

De voorzieningen op Camping Duinrell zijn talrijk. De supermarkt biedt alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse boodschappen. Tijdens je vakantie kan je heerlijk eten in een restaurant, pizza of pannenkoekenhuis als je geen zin hebt om te koken. Op camping Duinrell zullen u en de kinderen zich geen moment vervelen, want naast alle voorzieningen zijn er tal van activiteiten. Wat dacht je van een partijtje volleybal, midgetgolf of tennis? Voor de durfals zijn er karts beschikbaar.

We hopen dat je in deze blogpost genoeg inspiratie heeft opgedaan voor de volgende kampeertrip naar het zuiden van ons land!

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook