Zo leg je jouw zomer op beeld vast

Ben je van plan om in de zomer allerlei leuke activiteiten te ondernemen? Ga je bijvoorbeeld dagjes weg, weekendjes ergens naartoe, verschillende sporten beoefenen of ben je van plan vooral nieuwe mensen te leren ontmoeten? Dan is het een leuk idee om al deze momenten vast te leggen. Dit kan je natuurlijk op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, video’s of het schrijven van verhalen over deze activiteiten. Om uiteindelijk je belevenissen echt goed vast te leggen is het leuk om dit te filmen. Het filmen van je activiteiten is alleen niet altijd even makkelijk. Zeker niet wanneer je bijvoorbeeld bezig bent met iets, je handen vol hebt of vooral nog bepaalde dingen moet leren. Toch zijn er bepaalde manieren om het allemaal vast te leggen. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen hierbij. Benieuwd naar deze tips? Lees dan zeker verder!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je aan al je activiteiten begint is het wellicht een slim idee om je goed voor te bereiden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een camera aan te schaffen. Met je nog geen videocamera? Dan is dat natuurlijk de eerste stap. Het is belangrijk om te kijken wat voor camera je nodig hebt. Ben je veel onderweg? Dan is het slim om te kijken naar een compacte camera? Heb je meer ruimte en maakt gewicht en formaat niet veel uit? Dan kan je natuurlijk kijken naar een wat grotere en zwaardere camera. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat je allemaal met de camera wilt doen en wat de camera moet kunnen. Door goed te vergelijken en advies in te winnen kan je al een heel eind komen. Zorg ervoor dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je uiteindelijk wilt met je camera en welke specificaties hierbij horen. Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt kan je ook een budget gaan bepalen. Vervolgens is het niet geheel onbelangrijk om te vergeten accessoires (zoals bijvoorbeeld een SD kaartje en een statief(je) te kopen.

Filmen tijdens je activiteiten

Weet je niet goed hoe je alles moet filmen? Dan is het een idee om iemand anders te vragen die jou gaat filmen. Hierdoor weet je zeker dat alles op beeld staat en hoe je niet zelf constant bepaalde dingen in de gaten te houden. Wanneer je iets al vaker hebt gedaan zal je merken dat het makkelijker is om er een camera bij te houden.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook