Welke vloer is geschikt in jouw woning? 4 tips!

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je de vloer in je huidige huis aanpakken? Dan is het misschien de moeite waard om wat tijd te investeren in het uitzoeken van de verschillende soorten vloeren die er beschikbaar zijn. Zowel qua uiterlijk als qua functionaliteit en veelzijdigheid is er veel variatie te vinden. Bovendien dragen verschillende materialen, zoals beton ciré, laminaat, PVC, tegels en vloerbedekking, bij aan verschillende esthetische en praktische aspecten van je thuis. In deze blog zullen we uitgebreid praten over elk van deze vloeren, waaronder de voordelen en nadelen. Aan de hand van de informatie die je hieronder vindt, kun je misschien bepalen welke vloer het beste bij jouw huis past.

Beton Ciré

Beton ciré is een vloeibaar materiaal dat bestaat uit marmergranulaten, harsen en andere additieven. Een beton cire vloer wordt vaak toegepast als vloer in huizen, bijvoorbeeld voor een betonlook badkamer maar ook bij bedrijfspanden en commerciële ruimtes. Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van beton ciré is dat het makkelijk schoon te maken is. Bovendien is het licht in gewicht, waardoor het eenvoudig te installeren is. Verder is het verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, waardoor het een esthetisch aantrekkelijke optie is.

Voordelen – Beton ciré is eenvoudig schoon te maken aangezien het één oppervlakte is en dus naadloos. Hierdoor kan je gemakkelijk de gehele vloer in één keer schoonmaken. In combinatie met een topseal zorg je ervoor dat je betonnen vloer kras- en waterbestendig is.

Laminaat

Laminaat is een synthetisch materiaal dat wordt gemaakt door verschillende lagen samen te plakken. Het wordt vaak gebruikt als een goedkope manier om je huis een luxe uitstraling te geven. Laminaat is relatief makkelijk te installeren en kan gemakkelijk in één keer worden gelegd. 

Voordelen – Laminaat is gemakkelijk verkrijgbaar en relatief goedkoop en beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren.

Nadelen – Laminaat is minder duurzaam dan andere soorten vloeren en kan krassen en kleurverlies vertonen. Daarnaast kan het hout gemakkelijk uitzetten bij kou/warmte verschillen.

PVC

PVC is een polyvinylchloride (PVC) dat wordt gebruikt voor vloeren. Het is een stevig materiaal dat bestand is tegen slijtage en is makkelijk schoon te maken. 

Voordelen – PVC is stevig, bestand tegen slijtage en eenvoudig schoon te maken. Daarnaast is PVC warmte doorlatend wat ervoor zorgt dat uw vloerverwarming snel werkt.

Nadelen – PVC is duurder dan andere soorten vloeren en kan gevoelig zijn voor vlekken en schade.

Tegels

Tegels zijn een veelgebruikt materiaal voor vloeren. Het is duurzaam, maar het kost veel tijd om te leggen. Tegenls kunnen een luxueuze uitstraling geven aan je thuis. 

Voordelen – Tegels zijn duurzaam en makkelijk schoon te houden.

Nadelen – Tegels zijn koud en glad, waardoor ze gevaarlijk kunnen zijn in natte omstandigheden. Bovendien is de installatie complexer dan andere soorten vloeren. Daarnaast komt warmte minder snel door tegels heen.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook