Welk type condoom past bij jou?

Het kiezen van het juiste type condoom kan een ontmoedigende taak zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten en merken om uit te kiezen, om nog maar te zwijgen van alle kleuren! Maar het goede nieuws is dat er een is voor elk budget die aansluit bij jouw voorkeuren. De truc is om te weten waarvoor je ze nodig hebt, hoeveel je wilt uitgeven en of ze al dan niet geribbeld zijn of een smaakje hebben (mm!). In deze blog gaan we het hebben over verschillende soorten condooms en hun eigenschappen.

Welke maat condoom is geschikt voor jou?

Maar allereerst is het belangrijk om erachter te komen wat je condoom maat is. Ze zijn er namelijk in verschillende maten en niet elke condoom maat is even geschikt voor jou. Zo kan een te klein condoom bijvoorbeeld snel scheuren. Bovendien zit het wellicht ook niet heel comfortabel, en kan het een afknellend gevoel geven. Een condoom dat te groot is kan snel losraken, waardoor het hele nut van het dragen van een condoom verloren kan gaan. Daarom is het goed om jezelf te meten. Ja, dat betekent letterlijk je penis meten met een meetlint terwijl deze stijf is, zodat je de omtrek en lengte kunt bepalen. Zodra je weet welke afmetingen jouw penis heeft, kun je de juiste maat kiezen, bijvoorbeeld een my size condoom, die perfect past.

Latex vrije en veganistische condooms

Naast verschillende maten, bestaan er ook condooms die van verschillende materialen en ingrediënten gemaakt zijn. Niet iedereen kan namelijk dezelfde soorten condooms verdragen. Zo zijn er mensen die bijvoorbeeld allergisch zijn voor latex en daarom alleen condooms kunnen gebruiken die latex vrij zijn. Ook zijn de meeste gewone condooms niet veganistisch, waardoor ze niet geschikt zijn voor veganisten. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook speciale vegan condooms die in plaats van dierlijke ingrediënten geproduceerd zijn met plantaardige ingrediënten.

Condooms met iets extra's

Zoek je condooms die net even wat meer doen dan alleen bescherming bieden tegen ongewenste zwangerschap en soa's? Dan zijn er een hoop condooms op de markt met een leuke twist. Zo heb je speciale geribbelde condooms die zorgen voor extra stimulatie bij de vrouw, of condooms met een lekker smaakje. Het hangt hierbij helemaal af van persoonlijke voorkeuren. Deze condooms zijn gemaakt om bij te dragen aan het plezier in bed voor beide partijen!

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook