Wat je moet weten over Ethereum

Een bekende cryptomunt heeft niet zo lang geleden een naamsverandering ondergaan. Het gaat hier om Ethereum, de makers hebben ervoor gekozen de termen Ethereum 1.0 en Ethereum 2.0 te vervangen met execution layer en consensus layer. Als we dit naar het Nederlands moeten vertalen, krijgen we respectievelijk uitvoerlaag en consensuslaag, ook wel de overeenstemming laag.

Wat is er gebeurd?

De naamswijziging moet ervoor zorgen dat mensen niet meer in de war raken. Het platform Ethereum Foundation heeft een blog geschreven om de wijzigingen op een unieke manier aan te geven. De grondleggers van het platform gebruiken de termen ETH 1.0 en ETH 2.0 niet meer in hun communicatie, in de hoop dat de gemeenschap dit ook zal overnemen. Concreet houdt dit in dat ETH 1.0, de huidige netwerkconsensus die gekenmerkt wordt door zijn afhankelijkheid van het Proof-of-Work (PoW) -mechanisme, voortaan als execution layer zal opereren. De langverwachte ETH 2.0-upgrade zal nu opereren als de consensuslaag. 

Het nieuwe hybride werken

Ethereum-ontwikkelaars timmeren al jaren aan de weg om van het huidige PoW-mechanisme naar een PoS-keten over te stappen. Deze overgang houdt in dat er eerst een hybride systeem komt waarin beide mechanismes kunnen opereren. De transformatieprocessen zou inhouden dat Ethereum niet langer afhankelijk zal zijn van het energie-intensief proces voor wat betreft het minen van nieuwe munten. Nodes zullen voortaan nu een sleutelrol hebben met het controleren van nieuwe transacties door het staken van coins. 

Ethereum kopen

Wil je ethereum kopen? Of ga je toch bitcoin kopen? Het ligt allemaal aan jou wat je wil hebben. Ethereum kopen betekent dat je wil meeliften met de gunstige ontwikkelingen die het meemaakt. Wil je ethereum kopen? Dan kun je dit bij verschillende sites doen. Het beste is om te zoeken naar een geschikte plaats. Het is belangrijk dat je je hierbij grondig laat informeren om ervoor te zorgen dat je op een slimme manier kan beleggen. Indien je de fijne kneepjes al onder de knie hebt, zal je zien dat alles geleidelijk zelf op zijn plaats komt. Wil je bitcoin kopen? Dan zijn er zeker ook handige tips te vinden die je moet toepassen. Indien je iets niet begrijpt, schroom dan niet om opheldering te vragen en je te laten informeren. De aspecten bitcoin kopen en ethereum kopen zijn zeker aspecten die je met wijsheid moet benaderen. Wees dus slim!

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook