Wat is wietolie en hoe werkt het? 

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: mensen die wietolie gebruiken voor de gezondheidsvoordelen die het hen biedt. Toch denken veel mensen dat wietolie slecht voor ze is, sommige mensen zijn zelfs bang dat de olie verslavend is. Maar is dat ook echt zo? Je leest er alles over in dit blog. 

 

Wat is wietolie?

Wietolie is een andere term voor THC olie. THC is een afkorting voor tetrahydrocannabinol; een stof die afkomstig is van de cannabisplant. Je kunt tetrahydrocannabinol op verschillende manieren uit de cannabisplant halen. De meest gebruikte methode werken met koolstofdioxide, gas of alcohol. Als de stof uit de plant gehaald is, komt er een dikke, stroperige vloeistof vrij met een gele en soms zelfs groene kleur. Dat is de vloeistof die in de wietolie gaat. Wietolie bestaat echter niet alleen uit deze vloeistof; veel aanbieders van wietolie vermengen de vloeistof met een plantaardige olie naar keuze. Zo maken ze de olie dunner en gebruiksvriendelijker voor de consument.

 

Wat is de werking van wietolie als ik het gebruik?

Wanneer je wietolie gebruikt, heeft dit verschillende soorten effecten die gunstig kunnen zijn voor onze fysieke gezondheid. Wietolie ondersteunt namelijk het endocannabinoïden systeem in je lichaam. Dat systeem is verantwoordelijk voor een groot aantal belangrijke fysieke processen in ons lichaam. Doordat wietolie hier een gunstige invloed op heeft, kan het helpen tegen vervelende pijnen en klachten. Mensen met glaucoom, depressie, angsten, ADHD, astma en aandoeningen aan de zenuwen en spieren spreken van een verlichting van hun klachten. Ook kan de wietolie een positieve invloed hebben op insomnia, MS en een hoge bloeddruk. 

 

Heeft wietolie bijwerkingen? 

Ja, er zijn een aantal belangrijke wietolie bijwerkingen waar je je goed bewust van moet zijn voordat je het gaat gebruiken. Allereerst word je van wietolie slaperig, dus het is belangrijk dat je de olie alleen gebruikt wanneer het niet gevaarlijk is om in slaap te vallen. Heb je een wietolie met een hoge concentratie THC? Dan merk je al snel dat het een psychoactieve stof is, en is het erg belangrijk dat je lage doseringen inneemt. Nog beter is het om te kiezen voor een wietolie met een relatief lage concentratie THC. Door de juiste THC olie kopen, voorkom je ongewenste bijwerkingen zoals een ‘trip gevoel’, hallucinaties, eetbuien et cetera. Omdat wietolie een psychoactieve stof bevat, kun je wietolie niet aan dieren of kinderen geven. Voor hen is een olie zonder psychoactieve stof, zoals een CBD olie, de betere keuze. 

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook