Vitamine C, een belangrijke antioxidant voor ons lichaam

Vitamine C oftewel ascorbinezuur, is een belangrijke antioxidant die vrije radicalen onschadelijk maakt. Vrije radicalen zijn stoffen die schade kunnen toebrengen aan onze cellen en weefsels. Gelukkig heeft ons lichaam natuurlijke soldaten die onze weerstand ondersteunen en ons beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Dit zijn de antioxidanten. Zij vangen vrije radicalen af en zorgen ervoor dat de balans in ons lichaam wordt hersteld. Helaas kan ons lichaam zelf geen vitamine C aanmaken. We krijgen vitamine C voornamelijk binnen via onze voeding en dranken.

Waar is vitamine C allemaal goed voor?

Vitamine C is één van de meest belangrijke vitamines! Het draagt bij aan de instandhouding van tanden, sterke botten en soepel kraakbeen. Daarnaast helpt het bij de vorming van collageen. Het is goed voor je huid, haren en gebit en ook ondersteunt het je energieniveau. Het is goed voor de hersenfunctie, het geheugen en de concentratie. Verder ondersteunt het je immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat ijzer beter wordt opgenomen en is goed voor je gemoedstoestand. Als laatste is vitamine C belangrijk voor je bloedvaten. Zoals je ziet is vitamine C verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van vele interne processen. Zorg er daarom ook voor dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt! Groente en fruit zijn van nature rijk aan vitamine C, vooral de producten van biologische oorsprong. Ook is een tip om vaker in de ochtend een glas verse sinaasappelsap te persen of een sinaasappel te eten. Maar ook kiwi, granaatappel, rozenbottel, blauwe bessen, watermeloen en rode paprika zijn uitstekende bronnen van deze antioxidant. Wanneer het je niet lukt om voldoende vitamine C binnen te krijgen via voeding of dranken, kun je ervoor kiezen om extra vitamine C producten te nemen. Deze supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en doseringen. Ook koop je ze snel en gemakkelijk online. Zo heb je ze snel in huis en kun je zelf de effecten ervan ervaren!

Wat kun je doen bij hormonale disbalans?

Een verstoorde hormoonbalans is zéér vervelend. Het komt bijvoorbeeld veel voor bij vrouwen die zich in de overgang bevinden. Om je hormoonbalans te helpen herstellen, zou je ervoor kunnen kiezen om DIM capsules te nemen. Dit supplement wordt door de meeste mensen goed verdragen. Wanneer je merkt dat je er veel klachten van krijgt zoals maag- en/of hoofdpijn, kun je ervoor kiezen om tijdelijk te stoppen of de dosering te verlagen. Ook kun je proberen meer voedingsmiddelen te nuttigen die veel diindolylmethaan bevatten. Denk bijvoorbeeld aan koolsoorten. Help je eigen hormoonbalans herstellen en begin vandaag nog aan DIM supplementen. Wie weet is het dé oplossing voor jou!

Vitaminesperpost.nl maakt het mogelijk om eenvoudig en snel vitamines thuis te ontvangen. Zij hebben dan ook een breed aanbod met bekende supplementen als Vitamine D en Magnesium, maar ook minder bekende als de DIM capsules of Lactoferrine.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook