Ultieme kinderkamer make-over!

Door het corona virus zitten we met zijn alle veel thuis. En daardoor is menig man al aan het klussen geslagen. Als je immers zo veel thuis zit, gaat er ineens van alles opvallen. Dingetjes die je nog kan verbeteren aan huis. Of die je gewoon net even anders wil. Maar hoe zit dat met de kamers van je kinderen?

Moe van hun kamer

Ook je kinderen zijn door de pandemie aan huis gebonden. Ze brengen veel meer uur in hun kamers door dan ze voorheen deden. En misschien raken ook zij wel een beetje uitgekeken op hun kamer. Het enige verschil? Zij kunnen niet zelf beslissen de boel eens op te knappen, een nieuw behangetje op hun muur te plakken of meubels eens een andere kleur te geven. Ze kunnen hooguit hun boekenplank herinrichten, gezien zelfs het verplaatsen van meubels al te zwaar is.

Ik had hier zelf geen moment bij stil gestaan, tot mijn oudste zoon Berend – nu acht jaar oud – mij vroeg waarom we zo veel in huis hadden verandert, en waarom dan niet zijn kamer. Heel eerlijk voelde ik me daar ook een beetje schuldig om. Daarom hebben we besloten voor zijn verjaardag eens goed uit te pakken. Zijn kamer heeft een flinke make-over ondergaan.

Bedmeubel

De grootste klus was een nieuw bed. Niet zomaar een bed, maar een uniek meubel dat we zelf hebben ontworpen. Daarvoor hebben we spaanplaat gebruikt: super goedkoop en erg geschikt voor interieurtoepassingen. Het meubel is een ware ontdekkingsreis door de kamer. De hoogslaper is te bereiken met een molenaarstrappetje. Het einde van het bed loopt over in een kast, middels een  hellend vlak. Dit wordt vaak als glijbaan gebruikt. In het meubel zijn allerlei vakken en kastjes gebouwd waar alle belangrijke bezittingen en schatten in zijn uitgestald. Beneden is een lego-hoek, en loopt het meubel over in een lage tafel, waaraan Berend met zijn vriendjes op de grond kan zitten.

Zelf helpen

Het allerleukste was dat Berend zelf mee heeft gedacht met de herinrichting van zijn kamer.  Zo vindt hij lego-en het allerleukste om te doen in zijn kamer, dus logischerwijs moest er een goede legohoek komen. Ook heeft hij zelf het behang uitgezocht: walvissen. En natuurlijk mocht hij ook zelf het oude behang van de muren trekken. Met als resultaat dat Berend super trots is op zijn nieuwe kamer.

Daarom mijn tips: bespreek eens met je kids wat ze van hun kamers vinden. Een kamer-make over is een leuke klus om met het gezin samen aan te pakken. Je hoeft het niet eens heel groots aan te pakken, ook een kleine verandering kan al een groot verschil maken. Een leuke activiteit om de sleur van de corona samen te doorbreken! 

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook