Tips om jouw bezoek aan Breda tot een succes te maken

De stad Breda is een ontzettend leuk voor een dag of weekendje weg. Er valt er genoeg te doen met veel activiteiten te ondernemen en evenementen bij te wonen. Het echte Breda leer je kennen door een stadstour te doen door middel van een fiets of wandeling. Je komt achter de rijke historie van deze Bourgondische stad en zal je verbazen wat er allemaal te leren valt. In dit artikel vind je een paar leuke activiteiten die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Breda.

Verken Breda op fiets of wandelend

Als je eenmaal in Breda bent aangekomen en de ideale breda hotels hebt geboekt kan je erop uit gaan en de stad verkennen. Zoals zoveel steden kent ook Breda verschillende soort tours om de stad te leren kennen. Op deze manier ontdek je alle bezienswaardigheden die de stad rijk is en doe je dat door middel van een fiets of wandeltour. Breda staat ook bekend op zijn bieren en dus vind je hier ook een speciale bierwandeling, uniek in z'n soort. Zo leer je niet alleen de stad zelf kennen, maar ook de verschillende soorten bieren die Breda te bieden heeft. Win-win situatie.

Begin je fietstour bij STEK Breda

Kies je voor een fietstour om Breda verder te gaan verkennen dan start je de tour bij STEK. Dit is een geweldige start om je fietstour te beginnen, want dit is een van de meeste creatieve plekken van Breda. Vanaf 2014 vind je hier allerlei galeries, werkplaatsen, ateliers en andere winkeltjes. Deze plek is zeer duurzaam en er wordt erg gelet op het milieu waarbij hergebruik een grote rol speelt. Je vindt hier alle creatieve mensen die Breda rijk is met enorm veel culturele uitspattingen.

Kies voor meer creativiteit bij de Blind Walls Gallery

Om nog wat meer creativiteit te ervaren van de kunstzinnige Bredanaars kan je de Blind Wall Gallery bezoeken. Je zou denken dat dit een normale galerie is waar je kunstwerken kunt bekijken. Maar niets is minder waar. De kunst van de Blind Walls Gallery beslaat heel de stad Breda. Dat betekent dat je overal in de stad verschillende kunstwerken van verschillende kunst artiesten kunt bewonderen. Met zo'n zestig kunstwerken in totaal tonen de kunstenaars de historie van Breda. Dit concept is uniek in Nederland en zal je in geen een andere stad vinden. In 2017 won dit project zelfs de Brabantse Erfgoedprijs. Tijdens je bezoek aan Breda mogen de kunstwerken van de Blind Walls Gallery dan ook niet ontbreken.

De grote markt van Breda

Vooral in de zomer is Breda fantastisch om te bezoeken. Met lekker weer kan je je te niet doen aan de verschillende terrasjes en restaurant die je hier vindt. En wij Nederland houden van terrasjes en restaurants. Om eens voortreffelijk te lunchen, dineren of gewoon borrelen kan je het best terecht bij de grote markt van Breda. Zonder twijfel vind je hier altijd wel een leuk tentje. 

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook