3 tips voor een ontspannen weekend

Hoe breng jij je weekenden het liefste door? Ga jij voor ontspanning door lekker op de bank een boek te lezen? Of ga jij juist voor ontspanning door erop uit te trekken? Alles binnen de heersende Corona-maatregelen natuurlijk… Maar er zijn talloze manieren waarop jij in het weekend lekker kunt ontspannen! Na een week vol werk, studie, je gezin of welke andere verplichting dan ook. Lees deze blog en doe wat inspiratie op hoe ook jij in het weekend heerlijk kunt ontspannen.

Hapje, drankje

Voor veel mensen staat gezellig tafelen hoog op het wensenlijstje om een weekend mee in te vullen. En terecht! Niets is zo heerlijk om met een aantal geliefde mensen om je heen te genieten van een goede maaltijd met bijpassende dranken. Dit kan van alles zijn: een barbecue met vrienden, een uitgebreid diner thuis met de familie, een luxe maaltijd voor jezelf… Zoveel mensen zoveel wensen. En voor veel mensen hoort daar dan ook een alcoholische versnapering bij. En ook dat snappen wij maar al te goed. Maar zorg dat het wel bij genieten blijft, en let erop dat er geen verkeerde drinkgewoontes insluipen. Drinken begint onschuldig, maar kan voor sommige mensen toch snel ontaarden. Vraag jezelf daarom regelmatig af wanneer ben je alcoholist, en durf hier eerlijk over te zijn naar jezelf toe.

Natuur

Voor veel mensen staat een verblijf in de natuur gelijk aan ontspanning. Lekker buiten bezig zijn, even niets aan je hoofd behalve rust en de geluiden van de natuur. En daarvoor hoeft het niet eens altijd lekker weer te zijn! Ook in de herfst of winter kun je heerlijk genieten, van een wandeling op een winderige herfstdag bijvoorbeeld. Je kunt van alles buiten doen: wandelen, fietsen, hiken… noem het maar op. En dit kan dicht bij huis of juist wat verder weg. Het is maar net hoeveel tijd en moeite je hiervoor wilt maken.

Sport

Sporten is ook erg goed voor lichaam en geest. Lekker even al je spieren aan het werk zetten en je hoofd leeg maken. Voor sommige mensen is het echter moeilijk om zich tot het sporten te zetten. Die mensen raadt ik aan een sport te zoeken die echt bij ze past. Als je de sport echt leuk vindt zul je merken dat je er ook met meer plezier aan begint. Kijk gerust even rond totdat je deze sport hebt gevonden: er bestaan zoveel meer sporten dan zwemmen, hardlopen of fietsen! Er zit heus wel een sport bij die jou aanspreekt.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook