Lees hier de belangrijkste tips omtrent letselschade

Als jij te maken krijt met letselschade en met zoiets als smartengeld, dan is het maar beter om de letselschade advocaat Den Haag in de arm te nemen.  Althans, als jij in aanmerking wilt komen voor een zo groot mogelijke vergoeding. Lees hier alles over wat letselschade is, wat smartengeld is en wat de rol van de letselschade advocaat Den Haag precies kan zijn.

De klachten kunnen lichamelijk maar ook geestelijk zijn

Letselschade? Dat is de schade die je oploopt als gevolg van een ongeluk of een medische fout. De schade die ontstaat kan lichamelijk van aard zijn, maar er kunnen ook geestelijke klachten ontstaan.  Waar je zeker mee te maken krijgt, is met extra kosten. Wat te denken van bijvoorbeeld de medische kosten. Zo zou het kunnen zijn dat je afgevoerd wordt in een ambulance, dat je tijdelijk in het ziekenhuis moet verblijven en allerlei medicijnen moet nemen. Gelukkig krijg je deze kosten vergoed door de eigen zorgverzekering, al gaat het in eerste instantie wel ten koste van het eigen risico.

De vergoeding die je kunt krijgen wordt ook wel smartengeld genoemd

Heb je te maken met letselschade dan kun je eventueel een vergoeding krijgen. Deze vergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd. Of je daar ook echt voor in aanmerking komt, wordt door de rechter bepaald. In dat traject kun jij je beter maar bij laten staan door de letselschade advocaat Den Haag.  Na een ongeluk ben je vaak zelf niet fysiek in staat om een slopende procedure in gang te zetten, en vaak ontbeer je ook de benodigde kennis van zaken om dit traject tot een goed einde te brengen.

De kosten kunnen in rap tempo oplopen

De kosten als jij letselschade hebt, kunnen vrij snel oplopen. Denk maar eens aan het inhuren van een huishoudelijke hulp bijvoorbeeld, als je niet meer goed voor jezelf kunt zorgen. En soms met jouw woning zelfs aangepast worden, bijvoorbeeld als je immobiel bent. Je zou dan kunnen denken aan bijvoorbeeld de installatie van een traplift.  Ondertussen kunnen ook de revalidatiekosten oplopen, zeker als dit een langdurige geschiedenis is.

Geen zorgen over de uitbetaling van het salaris

Over het loon hoef jij je minder zorgen te maken, mits je maar in loondienst bent. De werkgever betaalt jou gewoon door. Op zijn beurt kan hij de schade weer verhalen op de veroorzaker, iets dat ook wel eens loonregres genoemd wordt. Mocht je slachtoffer geworden zijn van een ongeluk dan is het te hopen dat er sprake is van een schadeverzekering voor inzittenden.  Dan speelt de schuldvraag namelijk geen rol en krijg jij de geleden schade vergoed.  Bij letselschade kun je ook gebruik maken van de rechtsbijstandverzekering. Dan krijg je de kosten voor juridische ondersteuning vergoed. Deze ondersteuning schakel je in als er bijvoorbeeld een verschil van mening is over de schuldvraag.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook