Lees deze stappen voordat je je eerste motor koopt

Als je erover hebt nagedacht om een motorfiets te kopen, ben je niet de enige. Motoren zijn een geweldige manier om te pendelen, benzine te besparen en te genieten van de open weg. Maar voordat je naar de dealer gaat, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Hier is een stapsgewijze gids om je op weg te helpen voordat jij je eerste motorfiets koopt:

Bepaal waarom je een motor wilt.

Niet alle motoren zijn gelijk. Sportmotoren, cruisers, toerfietsen en dual sport motoren zijn slechts enkele van de vele soorten motoren die verkrijgbaar zijn. Doe  onderzoek om de motorfiets te vinden die het beste bij jouw behoeften past.

Overweeg het budget.

Motoren kunnen in prijs variëren van een paar duizend dollar tot tienduizenden dollars. Zorg ervoor dat je een realistisch budget in gedachten hebt voordat je gaat winkelen.

Haal een motorrijbewijs.

In de meeste staten heb je een motorrijbewijs nodig om een motorfiets te besturen. Als je geen rijbewijs hebt, kun je meestal een veiligheidscursus volgen om er een te halen.

Koop de juiste uitrusting.

Je hebt meer nodig dan alleen een helm om op een motor te rijden. Investeer in een goed paar motorlaarzen, handschoenen, een jas en andere beschermende kleding.

Zoek een goede motorzaak.

Niet alle dealers zijn gelijk. Zoek een dealer met een goede reputatie waar je je prettig bij voelt.

Maak een proefrit.

Voordat je een motor koopt, moet je een proefrit maken. Zo kun je nagaan of de motor bij je past.

Sluit een lening af.

Als je je motor financiert, zorg er dan voor dat je een lening afsluit bij een gerenommeerde kredietverstrekker.

Sluit een verzekering af.

Een motorverzekering is in de meeste staten verplicht. Zorg voor een polis die je dekt bij een ongeval. Lees hieronder meer over een geschikte WA-verzekering.

Word lid van een motorclub.

Lid worden van een motorclub is een geweldige manier om andere motorliefhebbers te ontmoeten en korting te krijgen op uitrusting en accessoires.

All Risk motorverzekering Bij Motosport

Met de All Risk verzekering van MotoPort kies je voor volledige zekerheid. Voor nieuwere of duurdere motoren is dit zeker de WA verzekering motor. Met gratis verzekering voor motorkleding tot € 1.500, plus de keuze voor een aanschafwaardegarantie. 

WA volledig Casco All Risk 

Deze dekking dekt ook gevaren die niet onder de WA Beperkt Casco verzekering vallen, waaronder schade door botsingen, van de weg raken en vallen. Een perfecte all risk motorverzekering al zeggen we zelf. Zelfs als je degene was die deze schade veroorzaakte. Daarnaast is schade aan helm en kleding gratis tot een totaal van € 1.500 per passagier. Een jaar nieuw-voor-oud dekking is inbegrepen in de WA Volledig Casco verzekering (een jaar geen afschrijving).

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook