Klussen met een graafmachine? Regel een Klic-melding!

Tijdens klus- of bouwprojecten is het soms belangrijk om in de grond te gaan graven. Op deze manier kan je er namelijk voor zorgen dat je het project op een goede wijze uit kan gaan voeren. Om te kunnen graven is het belangrijk om een machine te regelen. Dankzij deze machines zal het graafwerk namelijk een stuk simpeler uitgevoerd gaan worden. Wanneer je gebruik gaat maken van een machine is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Deze machine moet dan ook veilig bestuurd gaan worden tijdens het project. Ook is het noodzakelijk om te weten dat je bij het graven met een machine bepaalde zaken moet gaan regelen. Hierbij kan je onder andere denken aan het doen van een melding. Zo zal je jouw project waarbij je moet gaan graven op de best mogelijke manier kunnen uitvoeren.

Een Klic-melding

Graven met een graafmachine kan de beste optie zijn om een project zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Wanneer je een graafmachine gaat gebruiken is het echter belangrijk om een klic-melding te doen. Dankzij deze klic-melding kan het project waarbij je gaat graven op een legale manier uitgevoerd gaan worden. Het is volgens de wet dan ook verplicht om deze melding te doen tijdens jouw project. Daarbij is het aan te raden om de melding vooraf te doen. Zo voorkom je dat je tijdens het project in de problemen kan komen wanneer er gegraven moet gaan worden. Een klic melding doen hoeft gelukkig niet al te ingewikkeld te zijn. Het is dan ook goed om te weten dat je deze melding als particulier of op zakelijk vlak kan gaan aanvragen. Hierdoor kan iedereen deze melding dus doen en regelen voor een project.

De aanvraag

De graafmelding zal je voorafgaand aan het graven op een officiële manier moeten gaan regelen. Het is dan ook belangrijk om de klic applicatie aan te vragen voordat je gaat graven tijdens jouw project. Alleen dan zal het mogelijk zijn om de aanvraag van het graven op een legale manier te kunnen regelen. Tegenwoordig kan de klic-melding met het gebruik van een mobiele telefoon geregeld worden. Het is echter goed om te weten dat het aanvragen van een klic-melding altijd geld gaat kosten. Exclusief BTW zal je hier namelijk € 40 voor gaan betalen. Toch is het tegelijkertijd verplicht om deze melding te doen. Bij de melding zal je moeten specificeren waar het graafwerk gedaan zal worden en op welke momenten het uitgevoerd gaat worden.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook