Een kettingbotsing kan flinke schade en letsel opleveren

Een kettingbotsing is een nare ervaring. Het gaat hier dan om een aanrijding met meer dan twee voertuigen. Over het algemeen zie je dat een kettingbotsing plaatsvindt op snelwegen. Nog vaker is de oorzaak een ongeluk aan de andere kant en door kijkers ontstaat dan een file waarin al snel een kettingbotsing kan ontstaan. Maar wie is er nu de schuldige? De regel is dat de achteropkomende auto, vrachtwagen of motor de schuldige is. Maar om dat met een kettingbotsing uit te zoeken, dat is nog wel een heel gedoe. Zeker als je gewond bent geraakt bij de kettingbotsing raak je al snel het overzicht kwijt. Het is dan slim om een letselschadeadvocaat in te schakelen.

Een kettingbotsing zorgt voor een onoverzichtelijke situatie

Auto's staan her en der op de weg. De ene auto heeft twee voorgangers geraakt en de andere is juist weer geraakt door een auto die werd voortgestuwd door een andere. Auto's proberen naar de vluchtstrook te rijden en worden dan alsnog aangereden en mensen stappen uit de auto om de schade te aanschouwen. Dit zorgt allemaal voor levensgevaarlijke situaties die, zelfs voor een expert, moeilijk te overzien zijn. Laat staan als je er middenin zit! Het is bij een kettingbotsing altijd belangrijk dat er gedegen onderzoek plaatsvindt. Dit kun je het best aan de experts van de politie overlaten.

Heb je letsel opgelopen? Dan ben je verder van huis

Hoe naar blikschade ook is, het is uiteindelijk maar blik. Maar wat nu als je zelf gewond geraakt bent? Dan zul je, temidden van de chaos, op zoek moeten naar hulp. Het kan dan verstandig zijn om in de auto te blijven, maar het kan in andere gevallen beter zijn om een veiliger plek op te zoeken. Bij een kettingbotsing zijn politie, ambulance en brandweer al snel aanwezig. Zij zullen iedere bestuurder en passagier bekijken en vragen of er medische hulp nodig is. Als jij medische hulp nodig hebt, zul je, met de ambulance, naar het ziekenhuis worden gebracht.

Blijvend letsel kan je leven sterk veranderen

Zelfs een kleine kettingbotsing op lage snelheid kan zeer ingrijpend zijn. Het kan zijn dat je een whiplash oploopt door de klap. Het kan zijn dat je neus breekt door de klap van de airbag en ook ander letsel, bijvoorbeeld als je van de zijkant wordt geraakt, kan heftig zijn. Het is niet altijd direct duidelijk of letsel blijvend is of niet. Door goed contact te houden met de letselschadeadvocaat zorg je voor een goede documentatie en kan de schadevergoeding nog worden bijgesteld.

Vorig artikel
Volgend artikel

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook