Je eigen huis

Een eigen huis is de droom van velen. Je eigen paleisje waar je lang voor gespaard en naar uitgekeken hebt. Maar bij het kopen van een huis komt wel het een en ander kijken. Nederland telde begin van dit jaar ruim 17 miljoen bewoners van een huis, woonachtig in bijna 7,9 miljoen woningen. Het rijtjeshuis is daarbij verreweg het meest populair. Van de 7,9 miljoen woningen zijn er rond de 4,5 miljoen koopwoningen. Er zijn dus volop woningen beschikbaar als je wilt gaan kopen maar hoe ga je te werk? Het is zover, je gaat op huizenjacht. Naast de zoektocht en het regelen van een hypotheek zal je wellicht op zoek moeten naar een taxateur om de woning te laten taxeren. En een notaris om de koop officieel te maken.  Als je je droomhuis gevonden hebt zal de verkopend makelaar het koopcontract opstellen en alle bijkomende zaken bespreken. Als je het voorlopig koopcontract getekend hebt, is het vervolgens zaak om meteen met de aanvraag voor een hypotheek te starten. Zonder hypotheek is het voor de meesten niet mogelijk om de aankoop te financieren.

Vastleggen van de mooie momenten

Als je dan de sleutel van je huis hebt gekregen dan ga je vast meteen met je fotocamera of mobiel aan de slag om iedereen te laten zien hoe trots je op jouw nieuwe huis bent. Filmpjes op social media plaatsen maar natuurlijk ook gewoon foto’s maken waarvan je de mooiste af kan laten drukken. Er zijn voldoende mooie fotolijsten te koop waar je de mooiste plaatjes in kan bewaren en dagelijks terug kan zien. Wil je foto’s van groter formaat dan is een fotolijst a4 een prima optie. Als je er een mooi plekje aan de muur voor uitzoekt dan zie je meerdere keren per dag bij het langslopen de mooie momenten van de aankoop van je woning.

De geschiedenis van de fotografie

Wat tegenwoordig zo normaal is, het maken van foto’s, is niet altijd zo vanzelfsprekend geweest. Lang geleden werd de eerste voorzichtige stap gezet op weg naar de huidige fotocamera. De camera obscura was het eerste fototoestel.  De camera obscura, wat in het Latijn donkere kamer betekent was een donkere kamer of een doos met een klein lichtgaatje. Door dit gaatje verscheen een omgekeerde afbeelding van de buitenwereld op een muur. Pas in de loop van 19e eeuw werden de eerste blijvende foto’s ontwikkeld. En tegenwoordig is er met de huidige technieken heel veel mogelijk op het gebied van de fotografie.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook