Houd hier rekening mee als digital nomad

Reis jij graag terwijl je online werkt? Als digital nomad zul je niet één vaste basis hebben waar je woont, daarom is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Zo zul je per land moeten letten op de online mogelijkheden, de structuur in je dag en het plannen van reizen. Lees hier meer over deze onderwerpen zodat je deze eenvoudig zelf kunt toepassen.

Online

Als je online werkt zul je uiteraard een werkende internetverbinding moeten hebben. Mocht je binnen de EU reizen, dan kun je gewoon je databundel uit Nederland gebruiken. Je zult natuurlijk niet overal even goede wifi hebben, daarom is het handig om te kiezen voor een grote databundel zodat je daar in ieder geval niet afhankelijk van bent. Buiten de EU kan het zijn dat je een simkaart moet kopen die geldig is in dat land, dit kun je vaak wel goedkoop doen. In sommige landen is het gebruikelijk dat bijvoorbeeld de stroom uitvalt, houd hier rekening mee bij het uitkiezen van een land waar je heen wilt. 

Structuur

Als je veel aan het reizen bent is het raadzaam om structuur in je dag aan te brengen. Natuurlijk zul je je gewoontes aanpassen als je op vakantie bent, door bijvoorbeeld wat vaker te snacken of niet te sporten en uit te slapen. Maar als je constant ‘op vakantie’ bent is het noodzakelijk om je toch te houden aan je gewone structuur. Zorg er daarom voor dat je alles doet wat je normaal ook doet, zodat je je fit voelt. Denk hierbij aan sporten, op tijd op, je dag goed indelen, gezond eten en een budget stellen voor jezelf. 

Reizen

Als je van plan bent om veel te reizen is het handig om een aantal dingen te plannen. Zo wil je natuurlijk op een plek zitten waar je prima kunt werken. Kies voor een appartement/kamer waar je een werkplek hebt of ga naar een café waar je kunt zitten werken. Vlieg je vaak naar een andere plek? Dan is het handig om een werkplanning te maken zodat je alles af hebt voordat je weer naar de volgende locatie reist. Hiermee ontzorg je jezelf. 

Conclusie

Om de verwachting ripple te analyseren moet je goed uitgerust zijn en een werkende internetverbinding hebben. Dit geldt eigenlijk voor iedereen die online werkt, plan je reis goed zodat je voldoende tijd over hebt om jezelf te verplaatsen en uiteraard te genieten. 

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook