Hoe je raamdecoratie kan bijdragen aan jouw kleine oase van rust

 

Een lekker bad nemen op de zondagmiddag is voor velen een ultiem moment van rust. Eindelijk even een momentje voor jezelf en een kans om eens die badset met olietjes en schuimpjes open te maken die je al 7 maanden aankijkt. Even lekker een muziekje op en misschien wel een glaasje wijn erbij: heerlijk. Een beetje “me-time” mag echt niet onderschat worden. We zouden meer op onszelf moeten letten en moeten genieten van die kleine momentjes dat we onszelf in de watten kunnen leggen. 

Hé buurman!

Het komt dan ook niet als een verrassing wanneer we zeggen dat je alle stoorzenders moet blokkeren tijdens jouw ‘mini-spa ervaring’. Dit moment zou van jou moeten zijn en ook alleen van jou. Het is dan niet helemaal handig als de buurman je kan zien zitten terwijl hij zijn hond aan het uitlaten is. Op dat moment wordt je juist uit je bubbel gehaald en zou dit je een gevoel van ongemak geven. Je hele poging om tot rust te komen valt in het niet en dat is juist dat wat we niet willen hebben. Terwijl het eigenlijk heel logisch is dat men nadenkt over de eisen die moeten worden gesteld aan raamdecoratie, wordt hier toch niet altijd evenveel denkwerk in gestopt. Mensen onderschatten het belang hiervan

Nadenken en dán pas aanschaffen

Het is nogmaals helemaal niet gek dat ieder onderdeel in huis een andere eis heeft van je woondecoratie. Mensen scheren het aanschaffen ervan een beetje over één kam. Echter, voor de badkamer moet je bijvoorbeeld rekening houden met de privacy die je wilt bewaren. Raamdecoratie op maat is daarbij bijvoorbeeld belangrijk, zodat je er zeker van bent dat je privacy zo goed mogelijk wordt bewaard. Ook met het feit dat hier vaak veel vocht en condens aanwezig is, moet rekening worden gehouden. Het is noodzaak dat je niet zomaar lukraak van alles aanschaft, maar dat je informatie hierover verkrijgt. Je kunt bijvoorbeeld allerlei kanten op met de soorten en de materialen. 

Decoreren maar!

Dit proces is juist heel erg leuk: je kunt raamdecoratie helemaal afstemmen op jouw decor. Zo kun je jouw ‘kleine oase’ precies vormgeven zoals jij dat wilt. Stem je het helemaal af op de rest van jouw badkamer? Of ga je juist een hele andere kant op. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Zolang het maar bij je past. 

 

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook