Het digitale geld

Wil jij eigenlijk vandaag nog Apecoin kopen bij Bitvavo? Of vraag jij je af hoe betrouwbaar Bitvavo.com Ethereum is? Óf, en dat is ook een valide optie; vraag jij je vooral af wat al die termen en websites zijn, en wanneer en hoe je hier precies bent beland? In welk stadium je ook zit, je bent weleens in aanraking gekomen met cryptovaluta. Cryptocurrency. Digitaal geld. De doorn in het oog van elke internationale bank. Iets waar je voorzichtig en secuur mee om moet gaan. Dus, hoe ga jij met cryptovaluta om? Lees hier ons advies. 

 

Budgetteren tot de max

 

Voordat je überhaupt aan een investering begint (en voordat wij je überhaupt verblijden met een uitleg over cryptovaluta waar je zo op wacht) is het goed om eerst even op je hart te drukken hoe risicovol investeren is en blijft. Het is jouw zuurverdiende geld, en dat verdient een scherpe blik en een vaste hand. Dus, hoe ga jij met je geld om? Heb jij het budget voor een grote (of zelfs een kleine) investering? Onthoud dat investeren en beleggen altijd een risico blijft, en zorg ervoor dat je nooit financieel afhankelijk wordt van je investeringen. Als je moet kiezen tussen sparen en investeren, is dat een afweging die je heel secuur moet maken. En als je er eigenlijk nu geen geld voor hebt, is het misschien toch goed om nog even te wachten. 

 

Crypto, crypto, crypto

 

En dan nu waar je op wacht; cryptovaluta 101. Cryptomunten kregen in 2008 een boom met de opkomst van bitcoin, en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit het financiële landschap. Het wordt vaak omschreven als een digitale munt, en aan de ene kant is het dat ook, maar ook weer niet. Hier wordt het al ingewikkeld, merk je dat? Cryptovaluta kan namelijk het best omschreven worden als handelswaar; aandelen, obligaties, etc. Dingen om andere dingen mee te kopen, waarvan de waarde veel meer fluïde is dan bij de dollar of de euro. Hierom kan de koers de ene dag heel goed lopen, en de volgende dag ineens kelderen. Dit maakt het een potentieel lucratieve maar ook erg risicovolle investering. Dan heb je ook nog eens de verschillende soorten; alle soorten cryptovaluta hebben hun eigen koers en dus hun eigen waarde. 

 

Apecoin kopen bij Bitvavo kan dus altijd, maar zorg dat je er goed over nadenkt en alles drie keer wikt en weegt. Je wil alleen goed investeren, toch? 

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook