Het belang van vitamines en supplementen voor een goede gezondheid

Vitaminen en mineralen worden als essentiële voedingsstoffen beschouwd, omdat ze samenwerken, vervullen ze honderden rollen in het lichaam. Ze helpen botten te versterken, wonden te helen en je immuunsysteem te versterken. Ze zetten ook voedsel om in energie en herstellen celschade. Daarom is het van belang om de nodige vitamines en supplementen bij te slikken. Zo heeft Life Extension goede supplementen die kunnen bijdragen aan een gezondere levensstijl. In dit artikel vind je meer informatie over het belang van het slikken van vitamines en supplementen. 

Hoe het werkt

Elke dag maakt je lichaam huid, spieren en botten aan. Het produceert rood bloed dat voedingsstoffen en zuurstof naar afgelegen buitenposten transporteert, en het stuurt zenuwsignalen over duizenden kilometers hersen- en lichaams paden. Het formuleert ook chemische boodschappers die van het ene orgaan naar het andere pendelen en de instructies geven die je leven ondersteunen. Maar om dit allemaal te doen, heeft je lichaam vitamines nodig. Deze bevatten ten minste 30 vitamines, mineralen en voedingscomponenten die uw lichaam nodig heeft, maar niet in voldoende hoeveelheden zelf kan aanmaken. Vitamines zorgen ervoor dat je immuunsysteem verbeterd wordt. 

Soorten vitamines

Je hebt verschillende soorten vitamines. Je hebt vetoplosbare en wateroplosbare vitamines. Vitamines A, D, E en K zijn in vet oplosbaar. Het lichaam slaat vet oplosbare vitamines op in vetweefsel en de lever, en de reserves van deze vitamines kunnen dagen en soms maanden in het lichaam blijven. Dieet vetten helpen het lichaam in vet oplosbare vitamines op te nemen via het darmkanaal. In water oplosbare vitamines blijven niet lang in het lichaam en kunnen niet worden opgeslagen. Ze verlaten het lichaam via de urine. Daarom hebben mensen een meer regelmatige toevoer van in water oplosbare vitamines nodig dan in vet oplosbare. Vitamine C en alle B-vitamines zijn in water oplosbaar.

Supplementen nemen 

Je lichaam heeft meer voedingsstoffen nodig als je sport voor een goede energieproductie en herstel. Supplementen kunnen de kloof overbruggen tussen de voedingsstoffen die we nodig hebben en het voedsel dat ze mist. Hoe meer u oefent, hoe meer uw lichaam nodig heeft om een optimaal welzijn te behouden. Ook is het zo dat naarmate we ouder worden en het voedsel in onze wereld veranderd, hebben we het moeilijker om voedsel te verteren en de voedingsstoffen vast te houden die we nodig hebben. Vooral omdat we, naarmate we ouder worden, ook meer medicijnen slikken, en dat kan de opname van voedingsstoffen verstoren. Daarom kan het helpen om supplementen bij te slikken.

Heb jij wel eens supplementen geslikt?

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook