Groeien als bedrijf? Zo pak je dat slim aan!

Wanneer je wilt groeien als bedrijf is het belangrijk dat je hier eerst goed over nadenkt. Je wilt natuurlijk niet geld investeren zonder plan. Zorg ervoor dat men nadenkt over de mogelijkheden. Op welke manieren willen we groeien en wat willen we uiteindelijk bereiken met deze groei? Voor veel ondernemers is het belangrijk om dit te doen samen met een aantal personeelsleden. Het personeel is immers de motor van je bedrijf en het is belangrijk dat deze invloed hebben. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je begint met het groeiplan van je bedrijf. 

Is de basis in orde?

Missie en visie zijn belangrijke pijlers van uw bedrijfsstrategie. Op basis van uw visie leert u wat u met uw bedrijf wilt bereiken. Van daaruit kun je een missie formuleren die helpt bij het realiseren van je visie. Als je wilt groeien, negeer deze pijlers dan niet. Stem de keuzes die u voor uw bedrijf maakt bewust af op uw visie. Wanneer u uw missie en visie duidelijk begrijpt en haalbare doelen stelt, zijn er verschillende manieren om deze te bereiken. Er is geen goed of fout, maar u kunt wel een weloverwogen keuze maken. Als je groeiambities hebt, kan het verstandig zijn om een ​​rechtsvorm te hebben. Denk ook aan zaken als het inhuren van personeel: werkt u met vast personeel of met flexibele lagen? Dit zijn zaken waar u als ondernemer misschien niet elke dag mee te maken heeft, maar die wel van groot belang zijn voor de toekomst van uw bedrijf.

Investeer in verschillende disciplines

Het is belangrijk om op verschillende vlakken te investeren in je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan je personeel, maar ook aan de marketing. Hoe ga je ervoor zorgen dat meer mensen jouw product kopen of jouw dienst afnemen? Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. Het is belangrijk dat je opvalt. Dit doe je door bijvoorbeeld videomarketing. Een 2d animatie laten maken kan je tegenwoordig gemakkelijk doen. Een bedrijfsvideo laten maken zorgt ervoor dat je laat zien wie je bent en waar je voor staat. Daarnaast kan je deze video gebruiken om bijvoorbeeld te promoten op social media of andere kanalen, zoals je website of mailing. 

Wees flexibel

Wanneer je een plan hebt gemaakt is het belangrijk dat je flexibel bent. Wanneer je merkt dat het ene plan beter werkt dan het andere dan is het slim om hier meer in te investeren. Houd hierbij wel rekening mee met het feit dat bepaalde disciplines een langere adem nodig hebben of dat het resultaat niet persé direct te zien is.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook