Een goede grillplaat is van groot belang in je restaurant

Heb je een strandtent? Dan weet je dat de drukste periode van het jaar er weer aan zit te komen. Je weet nu al dat er momenten komen dat je de drukte bijna niet kunt handelen. En dus kun je er maar beter voor zorgen dat je tegen die tijd in ieder geval de goede apparatuur in huis hebt om je klanten te kunnen bedienen. Een goede grillplaat bijvoorbeeld is van essentieel belang. Natuurlijk kun je daar een perfecte hamburger en biefstuk op bakken, maar zo'n grillplaat is ook uitermate geschikt voor allerlei soorten vis en schaaldieren. Het is nu de tijd om zo'n grillplaat te bestellen.

Wat voor grillplaat heb jij nodig?

Er zijn grillplaten in allerlei verschillende afmetingen. Van een tafelmodel tot een fullsize model. Je hebt een grillplaat op gas, maar ook elektrische exemplaren zijn beschikbaar. Dat is goed om te weten met de huidige gasprijzen. Welke grill- of bakplaat je ook kiest, het is erg belangrijk dat je er goed voor zorgt. Het spreekt voor zich dat je dat doet in verband met de hygiëne, maar ook om de plaat zo lang mogelijk in topconditie te houden. Zorg dus dat je de plaat altijd weer volledig schoonmaakt na gebruik. Ook de randjes, de onderkant en de achterkant. Ook daar waar geen voedsel komt.

Waar maak je de plaat mee schoon?

Het best is altijd om de plaat al schoon te maken als deze nog een beetje warm is. Je hebt dan, in de meeste gevallen, aan warm water met een sopje genoeg. Zit het vet er vaster op? Dan kun je dat voorzichtig verwijderen met een rubber of hard plastic krabber in combinatie met een goede ontvetter. Na het gebruik van deze ontvetter is het weer belangrijk dat je de grillplaat weer goed schoonmaakt. Je wilt geen ontvetter verwerken in je voedsel!

Welke keukenitems mogen nog meer niet ontbreken?

Je kunt niet zonder goede koelkast. En dan heb ik het niet over een huis-, tuin- en keuken koelkast, maar een echt goed exemplaar. Ook een goede vriezer is belangrijk. En dan heb ik het nog niet eens over goede hygiënische snijplanken. Het best is het om deze minimaal één keer per jaar te vervangen en te werken volgens het kleursysteem. Zo voorkom je dat er kruisbesmetting plaatsvindt tussen, bijvoorbeeld, rauwe kip en salades. Verder is het belangrijk om alle apparatuur regelmatig te laten controleren en keuren. Je weet dan zeker dat de zomer een succes zal worden.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook