Ga je een weekendje weg in eigen land en wil je een auto huren? Dit zijn de beste tips!

Ga je een weekendje weg in Nederland, maar wil je niet vastzitten aan één locatie, of niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer? Dan is het huren van een auto voor jou dé oplossing! Als je je hierop gaat oriënteren, kom je echter veel verschillende aanbieders tegen die vaak erg hoge tarieven hanteren voor het huren van een simpele auto voor een korte periode. Toch zijn er dingen die je kunt doen om zo goedkoop mogelijk een auto te huren tijdens jouw weekendje weg. Lees snel verder om te ontdekken welke dingen dit zijn! 

 

  1. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar

Voordat je een auto gaat huren bij een specifieke verhuurder, is het belangrijk dat je weet dat er grote verschillen in tarieven, borgsommen en extra bijdragen zijn, zelfs wanneer het om verschillende verhuurders in één stad gaat. Google bijvoorbeeld eens op auto huren Eindhoven, en je komt tal van verschillende aanbieders, uiteenlopende prijzen en allerlei soorten auto’s tegen. Doe dan ook altijd goed je huiswerk en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar, voordat je tot huur overgaat. 

  1. Houd rekening met de verborgen kosten

Ga je de verschillende verhuurders in de omgeving met elkaar vergelijken? Let dan niet alleen op het soort auto en het geldende huurtarief, maar besteed ook aandacht aan de verborgen kosten. Bij het huren van een auto komen namelijk vaak ook variabele kosten kijken, zoals de kosten per gereden kilometer, kosten wanneer je de auto eerder of later inlevert en een bijdrage voor het weer laten voltanken van de auto door de verhuurder. Lees dan ook altijd goed de kleine lettertjes en stel veel vragen, voordat je met een partij in zee gaat.

  1. Ontdek deelauto’s in de buurt 

Wist je dat je niet alleen auto’s kunt huren bij reguliere verhuurbedrijven? Je kunt namelijk ook gebruik maken van een deelauto! Een deelauto is een auto die door een partij, zoals Greenwheels, op een locatie in een stad geplaatst wordt. Vaak zijn er in een stad veel deelauto’s beschikbaar. Zoek bijvoorbeeld eens op deelauto Utrecht en ontdek de vele deelauto’s in deze stad! Een deelauto is voor iedereen beschikbaar en gemakkelijk te reserveren via een app, dus zonder tussenkomst van andere mensen of partijen. De kosten voor het huren van een deelauto zijn vaak veel lager dan die van een verhuurbedrijf en de borgsom is vaak een stuk lager!

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook