Fietsend het nieuwe jaar door

Het nieuwe jaar is aangebroken en natuurlijk heeft iedereen wel een paar goede voornemens. Als we namelijk het afgelopen jaar een ding geleerd hebben, dan is het wel dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Veel voornemens hebben dan ook te maken met het behouden of verbeteren van de gezondheid. Denk aan gezond eten, sporten en minder stress. Helaas zitten we met z’n allen nog steeds in een stressvolle tijd waarin bovendien zaken als sportscholen dicht zijn. Hoe kun je dan je gezondheid bewaken? Nou, heel simpel: door meer te gaan wandelen en fietsen. Wandelen en fietsen is aantoonbaar gezond, het kost je niets en het kan altijd. Ja, zelfs bij slecht weer want in een regenpak kun je ook prima wandelen. En je leert de natuur van een hele andere kant kennen. Ikzelf ben meer gaan fietsen en ik ben van plan dit het komend jaar verder uit te breiden. Fietsen naar mijn werk, naar vrienden en naar het centrum als we daar weer naartoe mogen. Mijn auto staat te kwijnen in de garage want die komt nergens meer.

Herenfiets aanschaffen

Ik heb speciaal voor al dat fietsen een herenfiets aangeschaft. Dat kan gemakkelijk online waarna je de fiets af kan halen bij een fysieke winkel. Of beter nog: je laat hem gewoon thuis bezorgen. Makkelijker kan het niet. Desalniettemin moet je jezelf natuurlijk wel even verdiepen in een herenfiets voor je daadwerkelijk tot aankoop overgaat want fietsen heb je in allerlei soorten en maten. Denk aan de vraag of je elektrisch wilt gaan fietsen of juist niet. Ga je de fiets voor lange tourafstanden gebruiken of rij je juist veel in de stad met veel remmen en afstappen? Wil je er je kinderen mee vervoeren of ben je van plan veel bagage mee te nemen? De antwoorden op dit soort vragen bepalen uiteindelijk het soort fiets dat je kiest. Denk daar dus even goed over na.

Sportief op de fiets

Nu we door de lockdown zo weinig kunnen, is de fiets voor mij een uitkomst. Ik houd mijn conditie goed op pijl ook omdat ik regen en wat wind niet schuw. Maar dat niet alleen: ik merk dat ik me er ook echt beter door ga voelen. Fietsen is ook een soort ontspanning. Tegen de tijd dat ik thuis ben van mijn werk zijn alle muizenissen uit mijn hoofd verdwenen. Dus ik kan het iedereen aan raden. Pak de fiets of de wandelschoenen, het is lekker en gezond!

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook