Een koelcontainer huren voor de export 

Als je bedrijf zich bezighoudt met het produceren van beperkt houdbare producten, dan is het belangrijk dat deze producten in de juiste staat aankomen bij de klant. Dit zijn in veel gevallen Nederlandse supermarkten en winkels, maar ook kan het voorkomen dat je bedrijf een bestelling krijgt van een klant buiten de Europese Unie. Je zult de producten dan moeten exporteren, maar hoe doe je dat precies? Dat kan door het huren van een koelcontainer. Een koelcontainer is een zeecontainer die een bepaalde temperatuur hanteert tot de producten zijn aangekomen bij de klant. Dit kan voor enkele dagen, maar de beste koelcontainers kunnen de producten voor weken tot maanden goed blijven koelen. 

 

Het vinden van een koelcontainer is niet lastig 

Veel bedrijven denken dat het lastig is om een koelcontainer te vinden, maar in werkelijkheid is dit vrij makkelijk. In Nederland zijn er veel bedrijven te vinden die zich bezighouden met het verhuren en verkopen van containers, maar ook zijn er zeer veel bedrijven die zich bezighouden met het transporteren van goederen over de zeeën. Bij deze bedrijven kun je dus terecht om een koelcontainer huren. Je moet er wel rekening mee houden dat je vrijwel altijd borg moet betalen, maar dat is niet zo gek. Mocht het voorkomen dat je in de toekomst vaker, bijvoorbeeld maandelijks, een container met producten moet verschepen, dan kan het goedkoper zijn om te werken op contractbasis. Ook is het kopen van een koelcontainer dan zeker een optie. Deze bedrijven kun je eenvoudig vinden door bepaalde zoektermen zoals: ‘koelcontainer huren’ te gebruiken. Vrijwel alle bedrijven hebben een prachtige website waarop je voldoende informatie kunt vinden. Ook zijn deze websites goed vindbaar met behulp van zoekmachines. 

 

Koelcontainer schoonmaken 

Wanneer de koelcontainer weer terug is in Nederland, is het belangrijk dat je de koelcontainer grondig schoonmaakt. Vaak doet het bedrijf waar je de koelcontainer van hebt gehuurd dit, maar ook komt het vaak voor dat de partij die de container heeft gehuurd hier de verantwoordelijkheid over draagt. In dat geval kun je het beste de koelcontainer naar een schoonmaakbedrijf brengen dat gespecialiseerd is in het reinigen van koelcontainers. Koelcontainers kun je niet zomaar met een hogedrukspuit schoonmaken en ook wil je geen schade veroorzaken. Koelcontainers zijn zeer prijzig en kosten in veel gevallen tienduizenden euro’s. Houd er wel rekening mee dat het laten schoonmaken van een koelcontainer veel kosten met zich mee kan brengen. Het is wel zo verstandig om dit altijd door te rekenen aan de klant. 

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook