Een inboedel opstalverzekering wordt vaak gecombineerd

Veel straten in Nederland hebben bomen langs de weg of op het trottoir staan. Nu vormen die bomen over het algemeen geen gevaar. Je moet alleen goed opletten met parkeren. Maar wat nu als het flink stormt? Ook dan hoeft er nog niets loos te zijn. Toch kan het zomaar zijn dat precies die boom bij jou voor de deur de geest geeft en op jouw dak terecht komt. Dan is het fijn om te weten dat je aanspraak kunt maken op de inboedel opstalverzekering. Een inboedel opstalverzekering bestaat eigenlijk uit twee verzekeringen. Twee verzekeringen die je, in het geval van een boom op je huis, allebei hard nodig hebt!

Waarom heb ik een inboedel opstalverzekering nodig?

Om te beginnen moet je weten waar deze verzekeringen voor zijn. Een inboedelverzekering is er voor alles wat in je huis is. Het gaat hier dan om je computer, je laptop en je telefoon, maar ook om de bank, de eettafel en dat antieke kastje van je oma. Gaat je laptop stuk, heeft je kat de bank te grazen genomen of is er een brandende kaars omgevallen op de eettafel: de inboedelverzekering is er voor je. Je hoeft dan dus geen aparte laptop kapot verzekering af te sluiten.

De opstalverzekering is er voor alles wat bij je huis hoort. Denk dan aan deuren en ramen, het dak, inbouwapparatuur in je keuken en een verlijmde vloer.

Zijn beide verzekeringen verplicht?

Het is niet verplicht om een inboedel opstalverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering is altijd een aanrader, een ongeluk zit immers in een klein hoekje en het vervangen van spullen kan een kostbare aangelegenheid worden. Ook als je denkt dat je geen waardevolle spullen hebt! Bij een opstalverzekering moet je vooral kijken naar hoe je woont. Heb je een huurhuis? Dan zit de opstalverzekering in bij het maandelijkse huurbedrag, dat heeft de verhuurder voor jou geregeld. Woon je in een koophuis met een hypotheek? Dan ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten.

Hoe kom ik aan deze verzekeringen?

Om een inboedel opstalverzekering af te sluiten hoef je de deur niet uit. Je kunt deze verzekeringen gewoon online afsluiten. Het kan natuurlijk zijn dat je nog vragen hebt en dat je meer informatie wilt over het verzekeringspakket. Je kunt dan via de site een chat starten en zo je vragen stellen. Je krijgt dan contact met iemand die van de hoed en de rand weet en je kan informeren over de mogelijkheden, de verplichtingen en de kosten.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook