Een gaskachel laten plaatsen voor meer sfeer

We willen met z'n allen beter zorgen voor onszelf en voor het milieu. Dat is dan ook de reden dat we steeds minder gaan stoken, dat de centrale verwarming een graadje lager wordt gezet dan je dat voorheen deed en dat je liever een trui aantrekt dan dat ene graadje er weer bij te tellen. Maar wat nu als je de sfeer mist? Dan kun je er natuurlijk voor kieen om een open haard te laten plaatsen. De vlammen van zo'n open haard zien er natuurlijk heel gezellig uit. Toch is een open haard lang niet voor iedereen en voor ieder huis geschikt. Je zult moeten zorgen voor een rookafvoer en als je astma hebt of allergieën, dan is het stoken van écht hout geen goed idee. Dan kun je maar beter kiezen voor een gaskachel. Een gaskachel heeft ook van die gezellige vlammetjes, maar je hebt geen last van afvalstoffen en ook niet van restafval. Een gaskachel brandt schoon en ziet er schitterend uit.

Een gaskachel is er vooral voor de sfeer

Natuurlijk geeft een gaskachel ook wel warmte af, maar het is vooral de sfeer die er toe doet. Je kunt heerlijk op je schapenvachtje voor de gaskachel liggen en in de vlammen staren. Het aansteken van de gaskachel is een klusje van niks. Het is echt een kwestie van één druk op de knop en het feest kan beginnen. 

Hoe krijg je nog meer sfeer in huis?

Met het laten plaatsen van een gaskachel ben je al een goed stuk onderweg. Maar er is meer. Je kunt je huis, zeker nu, met de winter op komst, veel warmer en meer uitnodigend maken door het gebruik van de juiste accessoires. Leg wat extra kussens op de bank en zorg dat de kleedjes altijd voor het grijpen liggen. Wil je graag kaarsen maar heb je geen zin in het gedoe van gesmolten kaarsvet? Kies dan voor kaarsen op een batterij. Deze zien er levensecht uit, maar zullen geen geur afgeven en ook niet per ongeluk gaan lekken.

En wat denk je van gordijnen?

Gordijnen voor je ramen kunnen ervoor zorgen dat je meer sfeer in huis krijgt. Je sluit de buitenwereld echt even buiten zodra je je gordijnen sluit. Zorg er wel altijd voor dat je gordijnen niet voor je radiatoren hangen. Ze kunnen dan zorgen dat de kamer veel moeilijker te verwarmen is. Je kunt gordijnen ook heel goed combineren met je bestaande raamdecoratie.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook