Een date in het bos

Enigszins gespannen nip ik aan mijn biertje en veeg het droge gras van mijn benen. Loetje, mijn teckel, springt tegen me op en ik neem haar op schoot. Ze voelt het feilloos aan als er iets met mij in de hand is. Ik kijk om me heen. Er wordt geplonsd in het beekje, boeken gelezen in de schaduw en de huid gebruind in de zon. Net als ik begin te twijfelen of ze nog komt, zie ik iemand mijn handdoek naderen. Daar is ze. 'Coole pet,' zegt ze en ze wijst naar mijn hoofd. Bedankt, wil ik zeggen maar dan zie ik dat haar eigen pet verdacht veel op die van mij lijkt. 'Hey wat grappig,' zeg ik. 'Jij hebt ook een pet van goorin bros!' 'Haha, ik dacht dat ik origineel was met dit merk, maar jij hebt het dus ook ontdekt,' antwoordt ze. Ik knik. 'Laat eens zien,' zeg ik en we ruilen onze goorin bros pet. Op die van haar staat een lieveheersbeestje met de tekst 'lady'. Op die van mij staat een geit met de tekst G.O.A.T.

De ontmoeting

Het is mijn eerste date met Lisa, nadat ik haar heb ontmoet in de supermarkt. Ik ben totaal niet het type dat mensen aanspreekt terwijl ze hun boodschappen doen. Toen ik Lisa twijfelend in alle avocado's zag knijpen, kon ik me echter niet inhouden. 'Weet je wat je het beste kunt doen om te zien of ze rijp zijn?' vraag ik. Ze kijkt me enigszins verschrikt aan. 'Euuh, vertel maar als je wil,' zegt ze. 'Je moet aan dat steeltje aan de bovenkant voelen. Als hij er niet gemakkelijk afkomt, betekent dit dat de avocado nog niet rijp is. Als hij wel gemakkelijk loskomt en het is groen eronder, dan is hij perfect. Zie je iets bruins, dan is hij van binnen ook bruin.' Ze bedankt me voor mijn advies en we passen de theorie meteen toe om de perfecte avocado te vinden. Ik weet niet hoe ik het lef bijeen raap, maar daarna vraag ik haar om iets met mij te drinken. En ze zegt ja!

Een volgende date

En zo zitten we samen op een handdoekje bij het water. We zwemmen in het beekje, spelen met Loetje en kletsen over vanalles en nog wat. Daarna fietsen we naar huis. Als ik thuisben, zie ik dat Lisa me een appje heeft gestuurd. 'We hebben elkaars pet nog, dus ik denk dat we nog eens moeten afspreken.' Ik neem mijn goorin bros pet van mijn hoofd en zie inderdaad dat er een lieveheersbeestje op staat. 'Deal!' app ik terug.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook