De populairste vintage tapijten van nu

Vintage tapijten: waar ze vandaan komen en waarom nogsteeds populair zijn

Vintage tapijten bestaan al eeuwen en hun populariteit is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Deze tapijten zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol of zijde en ze kunnen voorzien zijn van ingewikkelde ontwerpen tot gedurfde patronen. Vintage tapijten zijn een geweldige manier om karakter en stijl toe te voegen aan elke ruimte, en ze staan ook bekend als zeer duurzaam en gaan lang mee. Er worden verschillende materialen gebruikt voor vintage tapijten, zoals wol, zijde en katoen. Deze materialen worden vaak gekozen vanwege hun duurzaamheid en lange levensduur, maar ook vanwege hun esthetische aantrekkingskracht.

Er is iets met vintage tapijten dat een bepaalde charme en aantrekkingskracht uitstraalt. Misschien is het het feit dat ze een stukje geschiedenis achter zich hebben, of misschien is het de manier waarop ze vaak unieke en ingewikkelde ontwerpen hebben. Wat de reden ook is, vintage tapijten zijn op dit moment absoluut in.

 Hier zijn enkele van de populairste vintage tapijten van dit moment:

1. Perzische tapijten
Perzische tapijten behoren tot de meest iconische en populaire vintage tapijten. Deze tapijten hebben vaak ingewikkelde ontwerpen en rijke kleuren, waardoor ze een echt pronkstuk zijn voor elke kamer.

2. Turkse tapijten
Turkse tapijten lijken qua ontwerp en stijl op Perzische tapijten. Ze staan ook bekend als zeer duurzaam en gaan lang mee, en zijn daarom vaak een populaire keuze voor druk belopen ruimtes.

3. Marokkaanse tapijten
Marokkaanse tapijten worden gekenmerkt door hun gedurfde, geometrische patronen. Ze hebben vaak felle kleuren en kunnen echt een knaller van persoonlijkheid toevoegen aan elke ruimte.

4. Kelim tapijten
Kelim tapijten zijn een type plat geweven tapijt dat oorspronkelijk uit Turkije komt. Ze staan bekend om hun kleurrijke, ingewikkelde patronen en worden vaak gebruikt als wandkleden of vloerbedekking.

5. Aubusson tapijten
Aubusson tapijten zijn een type Frans handgeweven tapijt dat wordt gekenmerkt door zijn bloem- of rolmotieven. Deze tapijten zijn vaak gemaakt van wol of zijde en kunnen een vleugje elegantie toevoegen aan elke kamer.

Honderden onderscheidende vintage tapijten 

Bekijk ons assortiment van meer dan 500 echte, unieke vintage tapijten en kies het tapijt dat het beste bij uw inrichting past! U vindt in onze inventaris tapijten een groot aantal maten, ontwerpen en kleuren. Grijs, blauw, groen en roze zijn momenteel erg in trek. Bij Rozenkelim vind u de mooste unieke vintage tapijten en kleden voor elk interieur. Meer dan 500 om wel te verstaan! Neem snel een kijkje op de website of in de winkel.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook