De bouwapp van Omniom is een handige tool

Stel. Jouw bedrijf heeft de opdracht gekregen van een woningbouwvereniging om een nieuwe wijk te bouwen. Dan kan het zomaar zijn dat in de directe omgeving van die nieuwe woonwijk andere mensen wonen of dat er zelfs een compleet andere woonwijk staat. Nu is het wel bekend dat de bouw van een complete wijk wat overlast kan opleveren, maar hoe hou je dat goed in de hand? Je kunt dan een bouwapp gebruiken, bijvoorbeeld de bouwapp van Omniom, om iedereen te informeren. Dit scheelt je de moeite van het beleggen van een informatieavond voor omwonenden. Daarbij kun je in de bouwapp nog veel meer mensen op de hoogte houden.

Wie kun je op de hoogte houden met de bouwapp?

Om te beginnnen kun je je opdrachtgever op de hoogte houden van de voortgang door gebruik te maken van de bouwapp. Dat werkt wel zo snel en je hoeft niet iedere keer een overleg te beleggen om uitleg te geven. Je kunt in de bouwapp dus ook de omwonenden informeren en de gemeente op de hoogte houden. Moet er een weg worden afgesloten? Moet er worden geheid? Dat soort zaken zijn heel handig om te delen. Ook kunnen onderaannemers in de bouwapp precies lezen wat er wanneer van ze wordt verwacht. Denk dan aan het installeren van elekticiteit, water en riolering.

Vooral omwonenden zijn belangrijk

Omwonenden hebben flinke macht en je wilt niet dat ze klachten neerleggen bij de gemeente waardoor jouw project vertraging oploopt. Het is dus heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de omwonenden precies weten wat er wanneer gaat gebeuren en hoe lang het allemaal duurt. Door mensen te voorzien van informatie hebben ze het gevoel dat ze onderdeel zijn van het project en dat levert veel meer medewerking op. Je kunt op die manier zorgen dat je veel minder meldingen van geluidsoverlast krijgt!

Zorg dat alles soepel verloopt

Dat alles, nog voor je gaat beginnen, aan alle kanten duidelijk is en dichtgetimmerd is. Dat er afspraken staan die moeten worden nageleefd. Alleen dan lukt het om in een relatief korte tijd een complete woonwijk te bouwen. Je moet zoveel mogelijk rekening houden met alle onvoorziene omstandigheden. Denk dan, bijvoorbeeld, aan het vorstverlet als je in de winter gaat bouwen, maar ook met leveringsproblemen van beton of stenen. Je kunt je nog zo goed voorbereiden, het is geen garantie dat alles precies zo loopt als je vooraf had gedacht. De bouwapp helpt je ook dan om duidelijk te blijven communiceren.

Uit dezelfde categorie

Anderen lazen ook